Channel - Reportasjer
Nasjonalbibliotekets egne videoreportasjer
10/10/2019 8:56:39 AM

Channel Videos

500 år med trykt bok i Norge
I år feirer vi at den norske boka er fem hundre år. Men hva er egentlig en bok? Og hvem har lest, hva har de lest, og hva har de hatt igjen for det? Knut Nærum og Liv Gulbrandsen drodler seg gjennom fem hundre år med bok- og litteraturhistorie og peker ut retningen for de fem hundre neste.
Nasjonalbiblioteket
9/26/2019 1:19:19 PM
View

Boka opp gjennom tidene
Veit du korleis bøker har blitt laga opp gjennom tidene? Og at ein i ein liten periode kunne velje sjølv korleis ein ville at bokomslaget skulle sjå ut? Den trykte boka i Noreg feirar 500 år i år, og her viser bokhistorikar Anne Eidsfeldt korleis boka har sett ut opp gjennom tidene.
Nasjonalbiblioteket
9/26/2019 10:05:00 AM
View

Bokhistorisk-live
Velkommen til omvisning live av utstilingen “Lause typar og stramme bind”. Bokhistoriker Anne Eidsfeldt og avdelingsdirektør Ida Berntsen vil ta oss gjennom utstillingen. Se videoen hjemme, eller se og hør den samtidig som du selv besøker og går gjennom utstillingen.
Nasjonalbiblioteket
10/15/2019 8:22:09 AM
View

Kart på kort
Erling Sverdrup Sandmo frå Nasjonalbiblioteket viser enda ein skatt frå Kartsenteret. Denne gongen er det ein kortstokk frå Ginsbergsamlinga, der esset er eit verdskart og Nederland er like stort som Norge.
Nasjonalbiblioteket
9/30/2019 10:51:04 AM
View

Mannen bak Ginsberg-samlinga
I 1983 kjøpte han sitt første kart i eit antikvariat i Oslo. Sidan den gong samla William Ginsberg over 2000 kart og atlas over Norge og Skandinavia. Og då gjerne sjøkart i frå staden der kona hans kjem frå, Helle utanfor Kragerø. Samlinga blei omtalt som verdas største private kolleksjon av sitt slag, og karta var sjeldan utsøkte og fine. For to år sidan selde amerikanaren den spektakulære samlinga si til Sparebankstiftelsen, som deponerte den i Nasjonalbiblioteket. No er den ein stor del av utstillinga på Kartsenteret som har verdas største samling av kart frå Norge, Norden og nordområda.
Nasjonalbiblioteket
9/26/2019 1:26:33 PM
View

Sjå første gong Noreg var på eit verdskart
Verdas største samling av trykte kart og atlas over Noreg, Norden og nordområda opnar 2. september på Nasjonalbiblioteket! Vi gleder oss til å vise dykk alt samlinga har å by på. Erling Sandmo har jobba med utstillinga i to år, her viser han oss nokon av skattane.
Nasjonalbiblioteket
9/26/2019 1:06:16 PM
View

Tar du dialekten
Klarer du å ta denne dialekten? Sjå Linda Eide utfordre Solvieg Kloppen og Martin Skjekkeland i dialektkonkurransen «Høtt sa du?» på Nasjonalbiblioteket tidlegare i år.
Nasjonalbiblioteket
10/3/2019 8:03:32 AM
View

Mediasite Showcase
Mediasite's the trusted cornerstone of any campus or enterprise video strategy. Our unyielding commitment to all things video helps you transform education, training, communications and online events.
Webcasting Video Content Management Video Delivery Integration Services Mediasite Community
Powered By Mediasite - Enterprise Video Platform
Mediasite
Sonic Foundry